NOUTAȚI

2018-01-09
A doua recunoaștere regală pentru Automobil Club din Moldova
A doua recunoaștere regală pentru Automobil Club din Moldova

La 12 decembrie 2017, Automobil Club din Moldova (ACM) împreună cu EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil), Gas Natural Fenosa și BERD, a fost premiat pentru a doua oară cu Premiul Internațional al Majestății Sale Prințului Michael din Kent, pentru aportul important la îmbunătățirea siguranței rutiere în cadrul proiectului “Șofatul sigur înseamnă viață!”.

Începând cu 1987, premiile date au oferit recunoaștere publică celor care au contribuit la îmbunătățirea siguranței rutiere în Marea Britanie. Acum, Premiul Internațional al Prințului Michael din Kent pentru Siguranța Rutieră recunoaște realizările remarcabile și inovative la nivel mondial. În fiecare an, cele mai bune inițiative internaționale privind siguranța rutieră sunt recunoscute public. Anual premiile internaționale recunosc realizările și inovațiile, ce vizează îmbunătățirea siguranței rutiere la nivel local și mondial.

Campania „Șofatul sigur înseamnă viață!” a fost lansată în Moldova de către ACM și EASST în februarie 2013 în vederea abordării ratei ridicate a accidentelor rutiere în timpul orelor de serviciu. Grupul de lucru care s-a creat la evenimetul din februarie, grație suportului BERD și EASST, a efectuat în noiembrie o vizită în Marea Britanie, pentru a vedea în realitate măsurile întreprinse de principalele companii ale Marii Britanii cu scopul reducerii riscului accidentelor rutiere în afacerile lor, dar și în comunitate (detalii:http://goo.gl/qxHyyX , http://goo.gl/47QpxB ). Călătoria a durat două zile și a fost găzduită de Shell International, cu sprijinul Tesco.com, al GoAhead Buses, al Transport for London și al Poliției Metropolitane. Vizita de studiu în Marea Britanie a ajutat delegația din Republica Moldova să înțeleagă mai profund aplicarea Politicilor de Siguranță Rutieră la locul de muncă. A urmat o serie de ateliere de lucru cu implicarea părților interesate referitor la numărul accidentelor rutiere la locul de muncă în Moldova, în special cele care țin de parcurile auto mari și transport public. Compania Gas Natural Fenosa a înregistrat cele mai bune rezultate, cu o scădere semnificativă a numărului accidentelor rutiere și a costurilor aferente acestora.

Grupul de lucru privind politicile de siguranță rutieră a organizat întâlniri regulate începând cu anul 2013, implementând îmbunătățiri impresionante în politica de gestionare a parcurilor auto, inclusiv o mai bună monitorizare a costurilor și incidentelor rutiere, o mai bună testare a șoferilor și vehiculelor, o mai bună comunicare cu șoferii , pași pentru îmbunătățirea motivației și a unui design mai sigur al curții interioare. Conform datelor statistice oferite de Departamentul Transport al municipiului Chișinău, rezultatul general comparat cu anul 2012 indică un declin de 33% al coliziunilor cu implicarea transportului public și un declin de 38%, atât în cazul deceselor, cât și al traumelor grave cu implicarea transportului public până la sfârșitul anului 2016.

În plus, începând cu 2013, Gas Natural Fenosa și ACM au implementat activități semnificative pentru parcuri auto mai sigure și îmbunătățirea politicii de siguranță rutieră în cadrul companiei. Ca urmare, Gas Natural Fenosa a devenit una dintre puținele companii din Moldova care a adoptat și implementat un program sustenabil de management al siguranței parcurilor auto și instruire a angajaților săi. Până în prezent, monitorizarea regulată a performanțelor companiei, a revendicării primelor de asigurare și a altor indicatori, demonstrează o scădere cu 37% a numărului de accidente rutiere care implică mașinile Gas Natural Fenosa și o economie financiară de aproape 400.000 de euro. (Calculat în baza pierderilor estimative de 4500 EUR per vehicul implicat într-un accident, inclusiv costurile indirecte).

Mai mult:

http://saferoads.md/index.php?view=news&t=road_safety_study_tour_to_uk

http://saferoads.md/index.php?view=news&t=over-700-employees-of-the-gas-natural-fenosa-company-were-trained-on-road-safety

http://saferoads.md/index.php?view=news&t=road-safety-training-for-gas-natural-fenosa-employees