NOUTAȚI

2016-12-21
„Alex în oraș” la Soroca, Cahul și Hâncești
„Alex în oraș” la Soroca, Cahul și Hâncești

În luna decembrie 2016, la inițiativa Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Teatrul Tinerelor Talente „Oratorul”, în raioanele Soroca, Cahul și Hâncești au fost organizate o serie de spectacole pentru copii cu tematica siguranței rutiere „Alex în oraș ”.

Evenimentele date reprezintă o parte a Campaniei naționale „Comunitate Trează și Sigură”, încheiată la începutul lunii decembrie curent.

Astfel, unul dintre premiile acordate celor trei regiuni participante : Soroca, Hâncești și Cahul (inclusiv Congaz), pentru participarea activă și rezultatele pozitive obținute în cadrul proiectului dat, a fost desfășurea unor spectacole pentru peste 400 de copii din aceste raioane.

Spectacolele au fost foarte interactive, copiii avînd ocazia să se distreze și să învețe regulile de circulație împreună cu eroii spectacolului, fiind foarte impresionați și activi. De asemenea, ei au primit în dar reflectorizante pentru a-și putea asigura securitatea în traficul rutier în condiții de vizibilitate redusă.

Amintim că proiectul “Comunitate Trează și Sigură”a fost direcționat pe unul dintre factorii de risc ai circulației rutiere - șofatul în stare de ebrietate, fiind desfășurat în 3 Zone ale republicii (Soroca, Hâncești, Cahul), identificate drept cele mai ‘periculoase’, în urma unor analize sub aspectul încălcărilor și accidentelor produse din cauza consumului de alcool la volan, sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, ca o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015, în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”.