NOUTAȚI

2012-09-03
Atenţie, copiii!
Atenţie, copiii!

Cu prilejul începerii perioadei şcolare, Direcţia Poliţie Rutieră în colaborare cu Automobil Club din Molodva şi Ministerul Educaţiei desfăşoară acţiunea „Atenţie, copiii!” în perioada 03-14 septembrie 2012, pe întreg teritoriul ţării. Aceasta este o operaţiune specială de profilaxie a accidentelor şi traumatismelor rutiere.

La data de 3 septembrie, în toate instituţiile cu clase primare din Moldova s-au desfăşurat lecţii, în cadrul cărora a fost explicat rolul poliţiei şi regulile de comportament pe stradă. Discursul fost ţinut de reprezentanţi ai Poliţiei şi ACM, iar la elaborarea acestuia s-a luat în considerare accesibilitatea şi perceperea textului adus la cunoştinţa copiilor.

De asemenea, în scopul îmbunătăţirii securităţii circulaţiei rutiere, toţi colaboratorii Poliţiei Rutiere au fost implicaţi la asigurarea securităţii la trafic şi au menţinut ordinea publică pe teritoriul şi în adiacentul tuturor instituţiilor de învăţământ pe parcursul desfăşurării măsurilor consacrate „Primului sunet”. În cadrul operaţiunii „Atenţie, copiii”, colaboratorii Poliţiei rutiere, vor asigura securitatea circulaţiei rutiere şi menţinerea ordinii publice în adiacentul instituţiilor de învăţămînt.

Îmbunătăţirea securităţii circulaţiei rutiere, intensificarea măsurilor preventiv-profilactice, sporirea eficienţei activităţii de profilaxie a încălcărilor Regulamentului circulaţiei rutiere, cultivarea unui comportament corect la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie vor contribui la crearea unui mediu mai sigur pentru copiii din Republica Moldova.


Află mai mult:
pr.gov.md