NOUTAȚI

2012-10-20
Campionatul Jeep Trial Cross în Moldova
Campionatul Jeep Trial Cross în Moldova

La 20 octombrie 2012 a avut loc etapa IV a Campionatului Moldovei la Jeep Trial Cross. Competiţia a avut loc la Schinoasa (Chişinău), unde au evoluat 22 de echipaje din Moldova.

La categoria de până la 3500 centimetri cubi, învingător a devenit Alexei Curchi. Iar la categoria mai mare de 3500 centimetri cubi, primul loc a fost ocupat de Dumitru Rotari.

Automobil Club din Moldova a fost invitat la acest eveniment pentru că este un promotor al siguranţei rutiere în Moldova. Acesta fost un bun prilej de a elucida necesitatea cuplării centurii de siguranţă printre rîndurile participanţilor la trafic (şoferi, pasageri). Astfel, piloţii de curse au confirmat acest fapt şi au spulberat mitul despre posibilitatea să arzi de viu într-un accident, fiind reţinut de centura de siguranţă, pe care-l rostesc toţi cei care refuză să cupleze centura. Cele mai multe accidente se petrec la competiţii şi, cu toate acestea niciunuia dintre piloţi nu i-a venit ideea să refuze cuplarea centurii de siguranţă.

Pentru a confirma cele spuse, ACM a prezentat un dispozitiv (donat de FIA Foundation şi EASST) ce imită un accident rutier (lovitură frontală) la 30 km/h, iar invitaţii la eveniment au simţit pe proprie piele de ce este important să cupleze centura de siguranţă.

Video