NOUTAȚI

2017-09-24
Cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale “Security 2017”
Cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale “Security 2017”

În perioada 21 – 24 septembrie curent, Automobil Club din Moldova, împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare au participat la cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate ”Security-2017”. În cadrul evenimentului reprezentanții ACM și INP au informat cetățenii cu privire la măsurile de siguranță în trafic distribuind broșuri informative tematice, precum și au desfășurat activităţi de instruire a copiilor în cadrul activităților practice din “Orășelul siguranței rutiere” special amenajat. Cei mai îndrăzneți au fost implicați în exercițiile de antrenament cu bicicleta pe terenul siguranței rutiere, fiindu-le înmânate premii speciale din partea ACM – caiete, creioane, abțibilduri, reflectorizante și maiouri. Am fost plăcut surprinși că, pe lîngă elevii claselor primare,în aceste activități au vrut să se implice și adolescenții.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanţii “Plutonului de poliţişti juniori”, care au povestit altor copii despre principalele reguli de circulaţie rutieră.

Ținem să menționăm că aceste actiuni de informare și de sensibilizare a opiniei publice privind regulile de circulație rutieră și eventual prevenirea accidentelor rutiere, au fost petrecute în cadrul European Mobility Week, scopul căreia este de a promova transportul sigur și ecologic.

Pe lângă echipamentele și tehnologiile de ultimă generație prezentate la expoziție, evenimentul a culminat cu “Protection Force Show”. Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI, Plutonul de Cavalerie al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, Centrul Chinologic Al IGP, Batalionul independent cu destinație specială al unității militare nr.1001 al DTC, Brigada de poliţie cu destinaţie specială "Fulger" a IGP al MAI au demonstrat un spectacol de excepție, impersionând mulțimea de spectatori.