NOUTAȚI

2010-11-06
Automobil Club din Moldova a participat în calitate de co-organizator al ediţiei a 5-a a Concursului
Automobil Club din Moldova a participat în calitate de co-organizator al ediţiei a 5-a a Concursului

În acest an, Automobil Club din Moldova a participat în calitate de co-organizator al ediţiei a 5-a a Concursului de publicitate socială, alături de Asociaţia Agenţiilor de Publicitate din Republica Moldova (AAPM). Concursul a avut ca subiect siguranţa circulaţiei rutiere, fiind intitulat: „ Pietonule, şi tu eşti responsabil de siguranţa circulaţiei rutiere!” şi a fost desfăşurat în scopul sensibilizării pietonilor şi reamintirii acestora despre responsabilitatea ce o poartă atunci cînd sunt în stradă.

Condiţiile concursului au solicitat prezentarea de către participanţi a machetelor pentru publicitatea exterioară şi scenariilor pentru publicitatea radio, abordînd tema sus-menţionată. Machetele au fost afişate la Expoziţia Internaţională Specializată „Reclamă & Design”, desfăşurată la „Moldexpo”, în perioada 3-6 noiembrie 2010.

În acest timp, publicul a avut posibilitatea să voteze pentru lucrările preferate şi să poarte discuţii cu reprezentanţii ACM referitor la problemele de circulaţie rutieră. ACM a oferit broşuri informative privind regulile circulaţiei rutiere atît pentru maturi, cît şi pentru copii, precum şi manometre pentru măsurarea presiunii în pneuri.

La finele concursului, ACM a înmînat premii şi diplome la categoriile „Cel mai tînăr participant”, „Înalt simţ al responsabilităţii sociale” şi „Sinceritate în abordarea problemelor creative”.

Acest concurs a devenit o parte componentă a campaniei „Make Roads Safe” în Moldova, prin care se desfăşoară o luptă puternică pentru instaurarea unui înalt nivel de siguranţă rutieră în ţară.

Este de menţionat că expoziţia cu lucrări a fost vizitată de un mare număr de oameni, au fost prezenţi şi delegaţi din Ucraina şi Romania; prin urmare, acest concurs a avut o rezonanţă socială considerabilă.

Lucrările premiate de Automobil Club din Moldova:

Premiul pentru „Sinceritate în abordarea problemei creative”. Autor: Alexandr Ureti

Premiul pentru ”Înalt simţ al responsabilităţii sociale”. Autor: Dmitri Derjanskii

Premiul pentru „Cel mai tînăr participant” – Socolova Irina (lucrare realizată împreună cu Golic Alexandr)