NOUTAȚI

2012-05-20
Concursul siguranţei rutiere pentru copii
Concursul siguranţei rutiere pentru copii

Educaţia siguranţei rutiere trebuie să fie înrădăcinată printre rîndurile cetăţenilor încă din fragedă copilărie, aceasta fiind cheia succesului pentru dezvoltarea unei societăţi sănătoase. Odată ce a aderat la Deceniul de Acţiune pentru Siguranţa Rutieră 2011-2020, Republica Moldova şi-a stabilit drept unul dintre scopuri consolidarea cunoştinţelor copiilor în domeniul circulaţiei rutiere şi sensibilizarea societăţii asupra necesităţii de ameliorare a securităţii pe drumurile publice.

Astfel, la 20 mai 2012, în oraşul Leova a avut loc etapa finală a concursului republican pentru tineri agenţi de circulaţie cu genericul „Securitatea la trafic înseamnă viaţă”. Concursul s-a desfăşurat sub egida Direcţiei Poliţiei Rutiere şi Ministerului de Învăţămînt.

Partenerii organizaţionali ai acestui concurs au fost Uniunea Conducătorilor Auto, Orange S.A., Auto Space BMW, Elita 5 . Automobil Club din Moldova rămîne a fi partener fidel în fiecare an, prin implicarea sa în etapele de organizare a concursului, jurizare şi premiere.

Sergiu Armaşu, Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, reiterează totala disponibilitate de susţinere a tinerii generaţii în procesul de acumulare a cunoştinţelor în domeniul circulaţiei rutiere şi îndeamnă tinerii participanţi să contribuie prin exemplul propriu de comportament respectuos pe drumurile publice la schimbarea stereotipului în societatea noastră, astfel ca să reuşim să constituim un mediu mai sigur pentru circulaţia rutieră prin implicarea tinerelor generaţii.

Prin participarea la concurs, copiii au dat dovadă de cunoştinţe profunde în domeniul siguranţei rutiere, iar rezultatele au fost următoarele :
Locul I – echipa “Zebra” din liceul teoretic “Mihail Berezovschi” din mun. Chişinău;
Locul II – echipa din or. Glodeni;
Locul III – echipa din or. Comrat;

Conform tradiţiei în 2012 a avut loc inaugurarea Orăşelului Siguranţei Rutiere în oraşul echipei cîştigătoare din anul precedent. Orăşelul e amenajat cu sisteme de dirijare a circulaţiei rutiere, semafoare, marcaje, indicatoare rutiere, un veritabil exemplu de promovare şi cultivare a abilităţilor rutiere practice în rîndurile micilor participanţi la trafic şi o bună practică, demnă de multiplicat pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, următorul orăşel va fi construit la liceul “Mihail Berezovschi” din capitală.

Automobil Club din Moldova susţine toate activităţile naţionale ce ţin de siguranţa rutieră a copiilor, deoarece numărul accidentelor rutiere ce implică copii este impunător, aceştia reprezentînd cel mai vulnerabil grup de participanţi la trafic. Suntem încrezători că astfel de activităţi vor conduce la îmbunătăţirea culturii rutiere şi, respectiv, la diminuarea traumatismelor rutiere a copiilor.


Sursa:pr.gov.md