NOUTAȚI

2012-09-26
Conferință de presă privind rezultatele finale ale campaniei “Centura de siguranţă” din Comrat

La data de 26 septembrie, curent, Automobil Club din Moldova, împreună cu Departamentul de Educaţie din Găgăuzia, a organizat o conferinţă de presă dedicată campaniei “Centura de siguranţă” petrecută în Comrat.

Scopul conferinței a fost de a prezenta rezultatele activităților din cadrul campaniei (începînd cu septembrie 2011 pînă în august 2012) şi a analiza situația actuală a siguranței rutiere în Comrat. În timpul conferinţei de presă au fost, de asemenea, anunţate rezultatele sondajului repetat referitor la utilizarea centurilor de siguranță și scaunelor pentru copii petrecut în timpul verii, cu ajutorul Colegiului Pedagogic și Poliției Rutiere din Comrat.

La conferinţa de presă au participat başcanul Găgăuziei, reprezentanții Automobil Club din Moldova, reprezentanți ai Departamentului de Interne din Găgăuzia și Poliţia Rutieră, Departamentele de Educație și Sănătate, precum şi studenți și profesori.

Tatiana Mihailova, managerul de proiect ACM a menționat că în cadrul campaniei a fost dezvoltat un parteneriat de succes cu guvernarea locală, Poliția Rutieră, instituțiile de învățămînt, precum și Canalul GRT care a ajutat la efectuarea unei munci asidue în Comrat.

Anna Ponomareva, coordonatorul sondajului şi profesoară la Colegiul Pedagogic din Comrat, a declarat următoarele: “Principala realizare este faptul că 67% dintre respondenți au considerat această campanie foarte eficientă și utilă pentru societate. Am fost încântați să observăm o creștere a utilizării centurii de siguranță în rîndul conducătorilor auto cu 4%, iar la pasagerii din față cu 24%!”

Anna Gagauz, reprezentant al Poliției Rutiere a prezentat un raport de statistică și informații privind măsurile de înăsprire pentru pedepsirea şoferilor care au încălcat legea privind utilizarea centurii de siguranță, subliniind că din noiembrie 2011, pînă în perioada actuală numărul de accidente rutiere s-a micşorat cu 18% în Comrat.

Mihail Formuzal a promis support pentru campaniile sociale cu privire la siguranța rutieră care urmează a fi din nou organizate în Găgăuzia, totodată apreciind activitățile desfășurate pînă acum de către ACM, Poliția Rutieră locală, Departamentul de Educație și Colegiul Pedagogic. Șeful adjunct al Departamentului de Educație, Sirkeli Maria a sugerat să fie desfășurate campanii similare și în alte orașe din Găgăuzia, deoarece acestea sunt într-adevăr eficiente și importante pentru procesul de educare a tinerei generații.

Video: