NOUTAȚI

2012-11-01
Expoziţia „Security” 2012
Expoziţia „Security” 2012

În perioada 01-04 noiembrie 2012 la Centrul de Expoziţii „Moldexpo” din Chişinău s-a desfăşurat expoziţia Security 2012. La expoziţie au participat Automobil Club din Moldova în parteneriat cu Direcţia Poliţie Rutieră – promotori ai siguranţei rutiere în Republica Moldova.

La evenimentul solemn de deschidere a expoziţiei a fost prezentă delegaţia de experţi în domeniul siguranţei rutiere de la Alianţa Estică pentru Transport Sigur şi Durabil (EASST) şi Automobil Club din Transnistria (în cadrul proiectului „Dezvoltarea Parteneriatului pentru Reducerea Numărului de Accidente în Chişinău şi Tiraspol” finanţat de UE şi cofinanţat PNUD .

ACM a accentuat necesitatea cuplării centurii de siguranţă, prezentînd dipozitivul de tip slide ce imită un accident rutier (lovitură frontală) la viteza de 30km/h.

De asemenea, a avut loc decernarea premiilor în cadrul concursului on-line „Siguranţa rutieră a copiilor”, prin care a fost promovată utilizarea scaunelor auto pentru copii şi elementelor reflectorizante de către pietoni. Premiile, care la fel au fost la tematica siguranţei rutiere, au fost înmînate de către directorul EASST, dna Emma MacLennan.