NOUTAȚI

2020-12-21
În pași de dans moldovenii au cerut infrastructură accesibilă prin campania #EsiStradaMea
În pași de dans moldovenii au cerut infrastructură accesibilă prin campania #EsiStradaMea

Activiștii moldoveni în domeniul siguranței rutiere, diferite categorii de participanți la trafic și specialiștii serviciilor de urgență au dansat într-o serie de flashmoburi pentru a susține campania internațională #EsiStradaMea. Astfel, am îndemnat autoritățile moldovenești responsabile să asigure o infrastructură accesibilă pentru toți și, în același timp, am încurajat participanții la trafic să se respecte reciproc.

Partenerul local al campaniei globale, Automobil Club Moldova (ACM), a venit cu această idee inedită de campanie pentru a respecta măsurile de siguranță în timpul pandemiei Covid-19.

„Flashmoburile pe care le-am organizat au avut un dublu scop. În primul rând, am vrut să alertăm autoritățile cu privire la necesitatea urgentă de a lua în considerare standardele de accesibilitate atunci când planificăm, reparăm și construim străzi, deoarece infrastructura este într-o stare foarte proastă în toată țara. În al doilea rând, ne-am propus să aducem un zâmbet și o rază de speranță pentru moldovenii care au fost închiși în casele lor, cea mai mare parte a anului, din cauza pandemiei. De aceea am optat pentru un flashmob în pași de dans. Noi am echipat voluntarii și partenerii noștri cu echipament de protecție, ne-am asigurat că mențin distanța în timpul dansului și am organizat doar grupuri mici de până în șase persoane pentru a participa la un flashmob. Toată lumea s-a distrat mult și sperăm să promovăm în continuare mesajul #EsiStradaMea într-un mod sigur”, a explicat managerul de proiecte ACM, Tatiana Mihailova.

„Am doi copii și deplasarea prin oraș cu un cărucior este o durere de cap, același lucru când mergem cu bicicleta. Trotuarele sunt practic inexistente din cauza stării lor dezastruoase sau a mașinilor parcate peste tot. Nu există piste funcționale pentru biciclete și noi trebuie să facem ceva pentru a îmbunătăți situația. Mai ales că în această pandemie ieșim rar și aș vrea să avem străzi accesibile pentru mine și copiii mei ”, a spus una dintre participantele la flashmob.

Automobil Club Moldova a publicat flashmobul pe rețelele de socializare și a adunat deja peste 24.000 de vizualizări și interacțiuni doar pe paginile administrate de ACM.

Campania #EsiStradaMea este susținută financiar de Federația Internațională de Automobilism și Fundația FIA, iar în Moldova este promovată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, Teatrul Tinerelor Talente „Oratorul”, Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Federația Sportivilor Nevăzători din Moldova, Asociația Motivație, Asociația Nevăzătorilor din Moldova, Ecovisio, Grupul de lucru pentru transport alternativ, Proiectul „Mămica alăptează”, Liceul Minerva, Dance Academy Alternativa și Capsoonel Art Event.


#EsiStradaMea

#AvemDrepturiEgale

#SigurantainTrafic

#DrumuriSigure


Flashmobul #EsiStradaMea puteți să-l urmăriți aici.

Mai multe despre Campania globală #ThisIsMyStreet puteți afla pe acest link