NOUTAȚI

2021-11-30
Nu mai vrem victime de comemorat, vrem să ne trăim viețile împreună
Nu mai vrem victime de comemorat, vrem să ne trăim viețile împreună

La data de 19 Noiembrie, 2021, în incinta Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o masă rotundă de nivel înalt, cu titlul ”Nu mai vrem victime de comemorat, vrem să ne trăim viețile împreună”. La eveniment au participat factorii de decizie ai autorităților responsabile de siguranța rutieră, în special membrii Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere (CNSCR).

În cadrul reuniunii, a fost prezentată analiza situației accidentare pe drumurile publice din țară pentru ultimele 10 luni ale anului 2021, aspectele legate de traumatismele din traficul rutier, precum și implementarea politicii cu privire la instituirea zonelor cu regim de viteză de 30 km/h.

În contextul importanței tematicii abordate, o sesiune aparte, a fost dedicată proiectului RADAR (Evaluarea riscurilor pe drumurile din regiunea Dunării), în timpul căreia a fost prezentat Planul Național de Acțiuni, elaborat de către experții în domeniul siguranței rutiere, în vederea dezvoltării strategiei regionale pentru siguranța rutieră, care este unul dintre rezultate principale ale proiectului RADAR. Membrii grupului de lucru responsabili pentru elaborarea strategiei la nivel local au apreciat înalt materialul prezentat și recomandările elaborate, menționând că, în mod obligatoriu acestea vor servi un punct de pornire pentru elaborarea Planului de Acțiune în Moldova și Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru următorii 10 ani.

Convocarea responsabililor și intervenția imediată cu acțiuni concrete poartă un caracter urgent, odată ce tragediile rutiere trebuie și pot fi stopate!

Evenimentul a fost organizat de către Automobil Club din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Alianței Estice pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) și FIA Foundation.