NOUTAȚI

2012-04-02
Premierul şi ambasadorul SUA interesaţi în siguranţa rutieră
Premierul şi ambasadorul SUA interesaţi în siguranţa rutieră

Prim-ministrul Vlad Filat şi ambasadorul SUA în Moldova, William Moser, au călătorit, la data de 2 aprilie, cu bicicleta pe o porţiune a drumului Sărăteni Soroca. Acest traseu urmează să fie reabilitat în cadrul Programului „Compact”.

Cei doi oficiali au fost însoţiţi de câţiva zeci de biciclişti. Printre aceştia au fost Secretarul General al Guvernului Victor Bodiu, angajaţi ai Cancelariei de Stat, Corporaţiei Provocările Mileniului, Ambasadei SUA la Chişinău şi mai mulţi copiii ai reprezentanţilor corpului diplomatic.

„Participarea premierului la acest eveniment este o dovadă a bunei cooperări ce există între Guvernul SUA şi Guvernul Republicii Moldova. Reabilitarea traseului Sărăteni - Soroca va aduce doar beneficii locuitorilor din regiune”, a precizat ambasadorul.

La rândul său, Seful Executivului a promis că după finisarea reabilitării traseului Sărăteni – Soroca experienţa respectivă va fi repetată. „Acest proiect, care sînt sigur va fi de succes, va fi un exemplu pentru multe alte proiecte de reabilitarea drumurilor ce urmează a fi implementate în ţara noastră”, a spus premierul.

Totodată, acest eveniment demonstrează interesul dlui Vlad Filat şi atenţia deosebită faţă de nivelul siguranţei rutiere în ţară. Traseul va fi reabilitat în totalitate, fiind consolidat sistemul rutier, amenajate staţiile de aşteptare, trecerile pietonale, iluminate traseele în localităţile tranzitate, construite drumurile locale care facilitează accesul de la traseul reabilitat spre instituţiile de menire socială.

La finalul călătoriei, premierul a dăruit bicicleta cu care a călătorit unui băieţel din localitatea Negureni, îndemnându-l să facă sport şi să meargă cu regularitate la şcoală.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Actualmente, starea drumului Sărăteni-Soroca este foarte rea, iar circa 60 la sută necesită reconstrucţie totală. Lucrările de reabilitare a celor 93 de kilometri de drum vor derula pînă la finele anului 2014.


Sursa:
gov.md