NOUTAȚI

2019-05-15
RADAR - REVIZUIREA PRIMULUI AN DE IMPLEMENTARE ÎN TIMPUL CELEI DE-A DOUA REUNIUNI PLENARE A COMITETULUI DE COORDONARE
RADAR - REVIZUIREA PRIMULUI AN DE IMPLEMENTARE ÎN TIMPUL CELEI DE-A DOUA REUNIUNI PLENARE A COMITETULUI DE COORDONARE

Evenimentul de monitorizare a primului an din cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de coordonare pentru proiectul RADAR - Evaluarea riscului pe Drumurile din zona Dunării - a avut loc pe datele 13-14 mai 2019, la Sofia, Bulgaria. Întâlnirea a fost găzduită și organizată de Asociația bulgară pentru siguranța rutieră - BBARS.

Primele rezultate și experiențe legate de implementarea activităților proiectului au fost concluzionate în prima zi a reuniunii Comitetului de coordonare a proiectului, alături de ofițerul de proiect Ana Leganel de la Secretariatul comun. Partenerii proiectului RADAR, precum și partenerii strategici asociați au participat la conferință, fiecare dintre ei intervenind cu aportul propriu.

În cea de-a doua zi a întâlnirii, partenerii de proiect și reprezentanții partenerilor strategici asociați au discutat despre cele mai bune soluții pentru angajarea principalilor actori implicați în implementare, pentru a asigura stabilirea rețelelor planificate ale părților interesate, feedbackul și contribuția acestora la activitățile proiectului și dezvoltarea și implementarea rezultatelor. Prin urmare, vizita de monitorizare s-a dovedit a fi o piatră de hotar în comunicarea internă, consolidarea echipei de proiect și crearea de perspective pentru inițiativele ulterioare.

Pentru echipa de proiect RADAR, obligația oficială de a avea o primă revizuire a anului a fost un instrument foarte util pentru a discuta etapa de implementare a proiectului cu ofițerul de proiect, având timp util pentru a reflecta asupra punctelor forte și celor slabe în echipă și a continua implementarea cu un nou suflu și inspirație.

Pe parcursul primului an de implementare, în cadrul proiectului RADAR au avut loc următoarele evenimente:

 • Iunie 2018: întâlnirea de început a proiectului RADAR la Budapesta, Ungaria
 • Octombrie 2018: Prima Conferință pentru Siguranța Rutieră din zona Dunării la Dubrovnik, Croația
 • Decembrie 2018: Zilele de transport în Regiunea Dunării la Ljubljana, Slovenia
 • Martie 2019:
  • Prima întâlnire a Grupului de experți în domeniul siguranței rutiere
  • Lansarea primelor instruiri privind infrastructura rutieră în Slovenia
  • Lansarea trainingurilor de infrastructură rutieră în Croația
  • Vizite de studiu legate de prevederile privind infrastructura pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor în Slovenia și Croația. Continuând în Regatul Unit, Ungaria și Austria, vizitele vor demonstra cele mai bune practici în domenii tematice cheie.
 • Martie - Noiembrie 2019: Traininguri în domeniul infrastructurii rutiere în Ungaria, Muntenegru, Bulgaria, Moldova, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Austria și Republica Cehă, urmate de seminare online a câte două zile în luna octombrie.
 • Mai 2019: Ședința Plenară a Comitetului de coordonare împreună cu Adunarea Generală EuroRAP, Sofia, Bulgaria.