NOUTAȚI

2017-08-09
Siguranța copiilor în automobilele de taxi
Siguranța copiilor în automobilele de taxi

La data de 8 august curent, Automobil Club din Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare au vizitat una dintre companiile de taxi din capitală.

În cadrul vizitei, aceștia au discutat cu administrația și șoferii de taxi despre legislația națională actuală privind necesitatea utilizării obligatorie a centurilor de siguranță și a sistemelor de reținere pentru copii, precum și alte probleme legate de traficul rutier, care au legătură cu serviciile de taxiuri.

ACM a prezentat șoferilor informații sub formă de broșuri, pliante, postere despre siguranța vehiculelor, șofatul prudent, siguranța pasagerilor și cele mai important despre necesitatea dotării banchetei din spate a automobilului cu centuri de siguranță și sisteme de reținere pentru copii pentru a asigura securitatea copiilor - pasageri în traficul rutier.

Acest eveniment a fost desfășurat în cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!”, fiind și o continuare a Campaniei “Cuplează-te cu viața”, implementată în 2016 de către ACM în parteneriat cu INP și EASST.

Campania de promovare a utilizării sistemelor de reținere pentru copii se desfășoară în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul” și un șir de școli auto.