NOUTAȚI

2017-10-12
Siguranță pentru copii în mașinile de taxi
Siguranță pentru copii în mașinile de taxi

Șoferii de taxi ai “Club Taxi” au primit informații utile cu privire la utilizarea sistemelor de reținere pentru copii în timpul călătoriilor. Ei au fost informați despre avantajele instalării unui scaun de mașină pentru cei mici în automobilele de serviciu, precum și despre beneficiile pe care le pot obține prin câștigarea de pasageri permanenți care ar prefera să utilizeze o călătorie sigură împreună cu copiii lor. Reprezentanții ACM și Inspectoratul Național de Patrulare au distribuit broșuri și material tematice destinate atât pentru șoferi, cât și pentru a fi distribuite șoferilor.

Implicarea companiilor de taxi în proiectul “Transportă copilul tău în siguranță!” este primordială și are drept scop responsabilizarea companiilor private de transport în vederea educării unui comportament sigur și adecvat. Directorul companiei a promis că urmează să echipeze cel puțin 80% din mașinile lor cu sisteme speciale de fixare a copiilor în automobil.

Această acțiune preventivă și informativă a fost petecută în cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!” scopul căruia este implementarea unei campanii naționale de promovare a utilizării sistemelor de reținere pentru copii și a siguranței copiilor în unitățile de transport. Obiectivul principal este sensibilizarea opiniei publice, a autorităților publice naționale și locale, cu privire la utilizarea sistemelor de reținere speciale.

Această campanie este desfășurată în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), FIA Foundation (Fundația FIA), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul”, Direcția Generală Transport Public Chișinău și o serie de școli auto.