NOUTAȚI

2017-08-01
Siguranța rutieră a copilului promovată în cadrul “Marșului Alăptării – 2017”
Siguranța  rutieră a copilului promovată în cadrul “Marșului Alăptării – 2017”

La data de 1 august curent, Automobil Club din Moldova a participat la "Marșul Alăptării 2017", organizat în parcul “Dendrariu” din capitală. În cadrul evenimentului, reprezentanții ACM și Inspectoratului Național de Patrulare au distribuit broșuri informative privind utilizarea sistemelor de reținere pentru copii în mașină, abțibilduri pentru automobile, reflectorizante, tricouri și caiete cu regulile de circulație.

Materialele date au fost elaborate în cadrul proiectului „Transportă copilul tău în siguranță! “, finanțat de FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation) și EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare.

Pe tot parcursul evenimentului au fost difuzate spoturi video tematice privind siguranța rutieră a copilului și importanța utilizării sitemelor de reținere, din partea REPEMOL, FIA, INP și ACM.

De asemenea, au reprezentanții ACM ai și poliției au discutat cu mămicile, tăticii și bunicii prezenți la acțiune despre necesitatea și obligativitatea utilizării sistemelor de reținere pentru copii, despre legislația curentă în domeniu, oferindu-le informații și sfaturi utile pentru a îmbunătăți siguranța copiilor pe drumuri, inclusiv în automobil.

Părinții s-au dovedit a fi foarte activi, adresând întrebări privitor la subiecte de mare interes, cum ar fi: locul cel mai sigur în automobil pentru instalarea scaunului auto, criteriile de alegere a sistemului de reținere pentru copii, amenda aplicată pentru încălcarea legii de utilizare a sistemelor de reținere etc.

În același timp, micuții au avut ocazia de a desena și a se juca la masa de joacă special amenajată, iar desenele lor au fost apreciate cu daruri utile din partea ACM și INP (baloane, tricouri, reflectorizante etc.).

Campania de promovare a utilizării sistemelor de reținere pentru copii se desfășoară în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul”, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie și un șir de școli auto.