NOUTAȚI

2017-06-02
Siguranța rutieră în cadrul Zilei Internaționale a copilului - 2017
Siguranța rutieră în cadrul Zilei Internaționale a copilului -  2017

Siguranța rutieră nu a fost uitată nici de Ziua Internațională a Copilului. În acest an, de fapt ca și în anii precedenți, Automobil Club din Moldova s-a implicat activ la evenimentele dedicate zilei de 1 iunie, pentru a promova importanța educației rutiere a copiilor și măsurilor pe care atât statul, societatea civilă cât și fiecare părinte în parte ar trebui să le adopte pentru a le asigura un viitor sigur, lipsit de tragismele din traficul rutier.

Astfel, la data de 1 iunie, reprezentanții Automobil Club din Moldova au participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Copiilor, organizat de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. La sărbătoarea dată au fost prezenți sute de micuți, însoțiți de părinții lor. Aceștia au primit în dar broșuri informative privind siguranța rutieră, caiete cu regulile de circulație, abțibilduri și reflectorizante, care le-au fost împărțite de către Pietonul ACM, cu care copii au făcut poze și s-au distrat de minune.

Un alt eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului a fost cel organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, cu genericul „Sigur și fericit”, care a intercalat și tema siguranței rutiere. Automobil Club din Moldova a participat activ în cadrul acestei sărbători, prin prezentarea regulilor de circulație, repartizarea diverselor pliante și altor informații utile privind siguranța copiilor în traficul rutier.

Totodată, reprezentanții ACM au vizitat și expoziția internațională „Kid’s Expo”, care a avut loc în perioada 1-4 iunie la Moldexpo, unde au împărțit abțibilduri și broșuri informative cu tematica „Siguranța copilului în automobil!”, realizate în cadrul proiectului "Transportă copilul tău în siguranță!", finanțat de FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare.