NOUTAȚI

2021-03-26
Studiu de caz în Congaz, Moldova - evaluarea unei treceri de pietoni, pe baza metodologiei iRAP Star Rating for Schools (SR4S)
Studiu de caz în Congaz, Moldova - evaluarea unei treceri de pietoni, pe baza metodologiei iRAP Star Rating for Schools (SR4S)

În baza informațiilor prezentate de către Automobil Club din Moldova (ACM) în raportul privind drumurile sigure din jurul școlilor, a fost elaborat acest studiu de caz, care se referă la evaluarea construcției unei treceri pentru pietoni, utilizând metodologia iRAP Star Rating for Schools (SR4S). Fotografii de la fața locului și alte informații conexe provin din raportul prezentat în cadrul proiectului RADAR. Acest studiu face parte activitatea de capitalizare prevăzută în propunerea Proiectului SLAIN (secțiunea 2.2). Dintr-o perspectivă de evaluare a rețelei de drumuri petrecut[ utilizând metodologia iRAP au arătat că în Europa de sud-est trecerile de pietoni sunt adesea de o calitate proastă. 4,869 treceri au fost evaluate în 14 țări ale Proiectului SENSoR: 2,151 (44%) au fost descrise ca fiind de calitate rea (77% în Moldova), fie din cauza lipsei indicatoarelor, a marcajelor, întreținerea proastă a acestora și alte probleme care ar putea cauza dificultăți pentru șofer în a le observa sau din cauza dezordinii generale din mediul înconjurător.