NOUTAȚI

2017-09-08
“Transportă copilul tău în siguranță!” la Căușeni și Ștefan-Vodă
“Transportă copilul tău în siguranță!” la Căușeni și Ștefan-Vodă

Acțiunile din cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!” continuă. De această dată, la data de 30 august curent, reprezentanții Automobil Club din Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare, au petrecut seminare de informare cu privire la transportarea corectă a copiilor, viitoarelor mame din maternitățile de la Căușeni și Ștefan-Vodă. Participanții au primit informație utilă despre călătoria micuților în unitățile de transport, precum și broșuri informative cu privire la modul de utilizare a sistemelor speciale de reținere pentru copii.

Totodată, cu ajutorul Inspectoratului de Patrulare, în stradă a fost petrecută acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea minorilor. În cadrul acțiunii au fost stopați șoferii care transportau copiii incorect în mașină. Aceștia au primit câte o avertizare, precum au și fost informați despre modurile adecvate și corecte de călătorie cu un copil în mașină.

Scopul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!” este de a implementa o campanie națională de promovare a utilizării sistemelor de reținere și a siguranței copiilor în unitățile de transport, implicând o serie de inițiative de sensibilizare a populației din Republica Moldova, a autorităților publice naționale și a actorilor non-guvernamentali relevanți, în vederea creșterii nivelului de conștientizare asupra problemei siguranței copiilor în automobil în rândul cetățenilor și autorităților publice și îmbunătățirea culturii conducătorilor auto și a responsabilității părinților pentru copii-pasageri.

Campania dată se desfășoară în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA (FIA Foundation), EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil din Marea Britanie), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul”, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie și un șir de școli auto.