NOUTAȚI

2017-05-08
Vedetele autohtone vă îndeamnă să reduceți viteza!
Vedetele autohtone vă îndeamnă să reduceți viteza!

La data de 8 mai curent, în toată lumea, a fost lansată cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Globale pentru Siguranța Rutieră a ONU.

Republica Moldova s-a alăturat acestei acțiuni globale. Astfel, la inițiativa Automobil Club din Moldova în colaborare cu Parlamentul Republicii Moldova, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul Alianței Estice pentru Transport Sigur și Durabil (EASST), Federația Internațională de Automobilism (FIA), Organizația Mondială a Sănătății (WHO), ONU Moldova, la nivel național a fost organizată campania “#ReducețiViteza – Fiecare viață contează”.

Acțiunea dată urmărește creșterea gradului de înțelegere și sensibilizare a opiniei publice privind riscurile vitezei excesive, cuprinzând o serie de activități de prevenire a accelerării excesive. La una dintre aceste inițiative sociale s-au alăturat personalități din domeniul culturii, sportului din Republica Moldova: Brio Sonores, Garry Cozma, Nicu Țărnă, Igor Cuciuc, Gloria Gorceag, Pavel Voronin, Lenuța Gheorhiță, Dana Marchitan, Daniela Burlaca, Emilian Crețu, Anton Gheorghe, Nicolae Milinceanu și Nicu Țurcanu care au acceptat angajamentul #slowdown, împărtășind îndemnul lor de a reduce viteza publicului larg.

Aceștia au participat la o sesiune foto pe tema reducerii vitezei excesive, rezultatele căreia vor putea fi observate în curând în toată țara. Astfel, pe traseele naționale cu o frecvență ridicată de producere a accidentelor rutiere vor fi plasate panouri publicitare #slowdown, pentru a le aminti șoferilor de ce este important să respecte limitele de viteză și să conducă cu prudență.

Mesajele vedetelor au fost foarte diverse:„Cineva drag te așteaptă acasă, redu viteza!”,„Reduceți viteza! Accelerând nu veți amăgi timpul. Bucurați-vă de viață”,„Nu te grăbi – vei reuși! Gândește-te la copilul tău!” etc., totuși ideea de bază a rămas comună pentru toate „Fiecare viață contează, Reduceți viteza!”, căci micșorînd viteza vehiculului pe care îl conduci, vei spori siguranța pentru toți cei din jur.

Pentru mai multe detalii:

http://www.saferoads.md/index.php?view=pressrelease&t=cea-de-a-IV-editie-a-saptamanii-globale-pentru-siguranta-rutiera-a-onu-in-republica-moldova

https://www.unroadsafetyweek.org/en/home