COMUNICAT DE PRESA

CEA DE-A IV-A EDIȚIE A SĂPTĂMÂNII GLOBALE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ A ONU ÎN REPUBLICA MOLDOVA

(8-14 mai 2017)

A.O. „Automobil Club din Moldova” are deosebita onoare de a anunța lansarea celei de-a IV-a ediții a Săptămânii Globale pentru Siguranța Rutieră a ONU în Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 8-14 mai, în Chișinău.

Scopul evenimentului dat este atragerea atenției publice asupra problemei vitezei excesive, care este principalul factor de risc și prima cauză a deceselor și traumatismelor rezultate în urma accidentelor rutiere și totodată identificarea potențialelor măsuri de abordare și de soluționare a acestei probleme. Astfel, în cadrul campaniei a fost lansată acțiunea Save lives - #SlowDown (Salvați vieți - #ReducețiViteza).

Acțiunea #SlowDown urmărește creșterea gradului de înțelegere și sensibilizare a opiniei publice privind riscurile vitezei excesive, cuprinzând o serie de activități de prevenire a accelerării excesive, pentru a salva milioane de vieți pe drumuri. Totodată, acțiunea face parte din ansamblul de măsuri urgente întreprinse pentru a reduce numărul de decese și traumatisme cu 50% până în 2020; unul dintre principalele Obiective globale ale ONU pentru dezvoltare durabilă pentru următorii 15 ani (2030).

Campania dată este organizată de cătreAutomobil Club din Moldova în colaborare cuParlamentul Republicii Moldova,Inspectoratul Național de Patrulare,Ministerul Afacerilor Interne, cu suportulAlianței Estice pentru Transport Sigur și Durabil (EASST),Federația Internațională de Automobilism (FIA),Organizația Mondială a Sănătății (WHO), ONU Moldova.

De asemenea, o serie de personalități din domeniul culturii și sportului din Republica Moldova ca: Brio Sonores, Garry Cozma, Nicu Țărnă, Igor Cuciuc, Gloria Gorceag, Pavel Voronin, Lenuța Gheorhiță, Dana Marchitan, Daniela Burlaca, Emilian Crețu, Anton Gheorghe, Nicolae Milinceanu și Nicu Țurcanu s-au alăturat campaniei "#ReducețiViteza - Fiecare viață contează", pentru a împărtăși mesajul #slowdown publicului larg.

Săptămâna Globală pentru Siguranța Rutieră a ONU în Republica Moldova va cuprinde o serie de evenimente.

1) 10 mai 2017, ora 12:00 - Expoziție de desene ale copiilor cu tematica #ReducețiViteza, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, cu participarea Președintelui Parlamentului, miniștri, deputați și diplomați.

2) 12 mai 2017 , Flash-mob “Slow down”, organizat de elevi, profesori, cu participarea vedetelor invitate, la Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare”.

3) 13 mai 2017, Standul #SlowDown în cadrul Zilei Europei, în Grădina Publică “Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Cu această ocazie, venim cu apelul de a susține Campania dată și a participa la evenimentele din cadrul Săptămânii Globale de Siguranță Rutieră a ONU, prin asigurarea mediatizării acestora.

Suntem convinși că suportul mass-media este de o importanță deosebită pentru informarea societății și sperăm că nu veți rămâne indiferenți față de această problemă majoră!

Pentru detalii contactaţi:

Mihailova Tatiana: 022- 22-70-85; 069007040, e-mail: mihailovat@yahoo.com

Virginia Mandalac: 069529050, e-mail: virginia.ust@gmail.com