COMUNICAT DE PRESA

Lansarea campaniei de securizare a pietonilor

Lansarea campaniei de securizare a pietonilor

Fiecare al treilea accident de circulaţie din Republica Moldova constituie tamponarea de pietoni, iar fiecare al unsprezecelea accident este produs din vina pietonilor. O mare parte din aceste accidente au loc în condiţii de vizibilitate redusă sau pe timp de noapte. Automobil Club din Moldova împreună cu Poliţia Rutieră şi alţi parteneri sociali au iniţiat o nouă campanie de securizare a pietonilor în traficul rutier.

Astfel, la 15 martie 2012, ora 15.00, va avea loc lansarea oficială a campaniei, la sediulSecţiei Poliţiei Rutiere a Comisariatului de Poliţie mun. Chişinău (str. Tiraspolului 11).

Obiectivul primordial este familiarizarea pietonilor cu prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, conform căruia se prevede utilizarea elementelor fluorescent-reflectorizante în cazul deplasării pe carosabil sau pe acostament, pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă. Respectiv, vor fi distribuite brăţări reflectorizante pentru pietoni şi oferite materiale informative destinate atît maturilor cît şi copiilor. Datele statistice confirmă că utilizarea acestor elemente de către pietoni, sporeşte pîna la 5 ori distanţa la care poate fi identificat un pieton, pe timp de noapte.

O cultură rutieră bine dezvoltată va contribui la salvarea vieţilor a sute de oameni şi prevenirea traumatizării a miilor de oameni anual. În acest context, rugăm respectuos toţi agenţii economici, membrii societăţii civile, autorităţile responsabile, participanţii la trafic să contribuie la buna implementare a iniţiativei şi împreună să asigurăm securitatea pietonilor pe drumurile publice.

Rezonanţa acestui proiect poate fi asigurată doar prin contribuţia Mass-Media. Alăturaţi-vă la salvarea vieţilor pietonilor Republicii Moldova, contactaţi-ne:

Automobil Club din Moldova tel. 29-27-03, e-mail: office@acm.md www.saferoads.md


Tatiana Mihailova, tel. 22-70-85, 069007040, mihailovat@yahoo.com
Virginia Usatîi, tel. 20-00-12,069529050, virginia.ust@gmail.com
Stavnicii Natalia, tel. 29-27-03, 069112007