COMUNICAT DE PRESA

Trening în cadrul noului proiect de siguranţă rutieră „Şofatul sigur înseamnă viaţă!”

În perioada 13-14 februarie 2013 Vă invităm la un trening în cadrul noului proiect de siguranţă rutieră „Şofatul sigur înseamnă viaţă!”
Statistica tragediilor pe drumurile Republicii Moldova este una alarmantă, de aceea este indispensabilă implicarea activă a tuturor pentru a întreprinde acţiuni concrete direcţionate spre disciplinarea participanţilor la trafic.
Obiectivele proiectului sunt:

  • Revizuirea standardelor parcurilor de maşini de transport public (autobuze, troleibuze) şi serviciu public
  • Respectarea măsurilor de siguranţă rutieră de către conducătorii parcurilor de transport şi serviciu public şi şoferii acestora
  • Revizuirea standardelor şi respectarea măsurilor de siguranţă rutieră de către conducătorii parcurilor private de maşini (taxi, maxi-taxi)
  • Standartele de conducere şi respectarea măsurilor siguranţei rutiere în cadrul parcurilor comerciale de maşini.

Proiectul ”Şofatul sigur înseamnă viaţă!” este finanţat de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi este implementat de Alianţa Estică pentru Transport Sigur şi Durabil (EASST) din Marea Britanie, precum şi de partenerii locali, care sunt Poliţia Rutieră, Departamentul Municipal de Transport şi organizaţia non-guvernamentală, promotoare a siguranţei rutiere – Automobil Club din Moldova.

În cadrul concursului „Cei mai disciplinaţi şoferi”, vor fi premiaţi şoferii care respectă măsurile siguranţei rutiere la Ceremonia de înmînare a premiilor şi diplomelor. La ceremonie va participa şi Alex Wurz, fost pilot de Formula 1 de origine austriacă, dublu campion al „Le Mans 24 Hours”.

Treningul şi Ceremonia vor avea loc în sala mare de conferinţe a hotelului „Vispas” – str. A Lăpuşneanu 26, Chişinău, cu începere (13 februarie) la ora 09:30 şi, respectiv, 14 februarie la ora 10:30.
De asemenea, la data de 14 februarie, ora 15:20 va avea loc conferinţa de presă dedicată evenimentului, cu participarea:
-     Dlui Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne

  • Dlui Derran Williams, Specialist Principal în Sănătate şi Siguranță, Departamentul Mediu şi Durabilitate, BERD
  • Dlui Serghei Diaconu, Șeful Poliției Rutiere a Republicii Moldova
  • Dlui Alex Wurz, Test & Training International
  • Dnei Tatiana Mihailova, Manager de proiect, ACM
  • Dlui Gheorghe Morgoci, Şeful RTEC

Rezonanţa acestui proiect poate fi asigurată doar prin contribuţia Mass-Media. Alăturaţi-vă la salvarea vieţilor pe străzile Republicii Moldova, contactaţi-ne:

Automobil Club din Moldova
Tatiana Mihailova, tel. (022) 22-70-85, 069007040, mihailovat@yahoo.com
Virginia Mandalac, tel. (022) 20-00-12,069529050, virginia.ust@gmail.com