NOUTAȚI

2018-01-22
ACM, pompierii și poliția au vizitat o școală în Chișinău
ACM, pompierii și poliția au vizitat o școală în Chișinău

În noiembrie 2017, elevii clasei I dintr-un liceu din capitală au avut parte de o lecție interactivă de reguli de siguranță, inclusiv rutieră. Ora specială a fost petrecută de către Automobil Club din Moldova (ACM), reprezentanții Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale din Moldova și ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) .

În rezultatul acestei ore speciale a fost lansată o campanie de parteneriat între Proiectele ”Fire Aid” din Marea Britanie (http://www.fire-aid.org/), “Siguranța Rutieră pentru copii” al ACM și “Mai isteț ca focul” al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale.

Pompierii le-au povestit celor mici despre prevenirea riscurilor și acțiunile corespunzătoare în caz de incendiu sau alte situații excepționale, printre care și accidentele rutiere. Copiii au învățat principalele măsuri de protecție împotriva incendiilor și au avut parte de o demonstrație practică fiind implicați activ în activitate. Elevii au avut ocazia să testeze costumele deosebite ale pompierilor și au făcut cunoștință cu adevărații eroi care salvează oamenii în diferite situații. Echipa ACM și INP s-au alăturat pompierilor și au purtat discuții suplimentare despre riscurile rutiere și măsurile de siguranță rutieră. Printr-o lecție interactivă și jocuri, aceștia au pus accent pe utilizarea materialelor reflectorizante, traversarea corectă a străzilor, culorile semafoarelor, folosirea scaunelor auto speciale pentru copii, principalele indicatoare, etc. Zebra costumată a ACM a adus mulțe zâmbete pe fețele copiilor, oferindu-le reflectorizante și caiete cu principalele reguli de circulație rutieră pe copertă.

Copiii au fost, de asemenea, surprinși și extrem de fericiți să vadă în realitate mașinile de serviciu a pompierilor și a poliției de patrulare.

Ideea de sinergie a celor două proiecte a fost inițiată și susținută de EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil) și FIRE AID, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite și cea a Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova. Campania data urmează a fi desfășurată în alte școli din țară pe parcursul anului 2018.

http://dse.md/ro/communicate/campania-%E2%80%9Cmai-iste%C8%9B-ca-focul%E2%80%9D-continu%C4%83-fotovideo

https://www.facebook.com/pg/MRSMoldova/photos/?tab=album&album_id=1945744832108878