NOUTAȚI

2020-08-04
ACM și IGP au semnat un acord de cooperare
ACM și IGP au semnat un acord de cooperare

În data de 4 august 2020, a fost semnat acordul de cooperare între Asociația Obștească Automobil Club din Moldova (ACM), și Inspectoratul General al Poliției (IGP) cu suportul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP .

Аcordul a fost semnat cu scopul îmbunătățirii securității rutiere și întreprinderii măsurilor de reducere a numărului de accidente rutiere în Republica Moldova.

În cadrul acestei întâlniri, ACM a oferit IGP măști sanitaro-igienice, donate de către Federația Internațională de Automobilism (FIA), materiale reflectorizante și informative, manometre pentru măsurarea presiunii în pneuri, precum și scaune auto pentru copii cu suportul FIA, FIA Foundation, Touring Club Schweiz (Automobil Club din Elveția), ÖAMTC (Automobil Club din Austria), precum și Alianța Estică pentru Transporturi Sigure și Durabile (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport) și FedEx.

Materialele și scaunele auto pentru copii donate vor fi folosite de poliție în timpul activităților educaționale informaționale sociale, în timpul căreia vor fi demonstrate: beneficiul scaunului auto pentru copii, utilizarea corectă scaunului auto pentru copii și necesitatea lor conform legii RM.

Sistemele de reținere pentru copii au fost donate în cadrul proiectului "Un scăunel din inimă" , lansat în 2018, în parteneriat cu Automobil Club din Belarus (BKA), cu sprijinul financiar al FIA și FIA Foundation prin FIA ​​Road Safety Grant Program și susținută de EASST, Parlamentul Republicii Moldova, Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Teatrul "Oratorul", Mama.md, "Recaro" și alte părți îcointeresate.

Platforma de donații a făcut fericite multe familii din Moldova, ai căror copii beneficiază gratuit de un scaun auto donat din inimă – toate condițiile de participare pentru a dona sau a primi un scaun auto sunt aici.

Sănătatea și siguranța copiilor în traficul rutier este datoria fiecărui adult!