NOUTAȚI

2016-11-08
Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură” continuă în centrul și sudul țării
Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură” continuă în centrul și sudul țării

Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură”, inițiat de Automobil Club din Moldova (ACM) și Inspectoratul Național de Patrulare (INP), continuă în centrul și sudul țării.

Astfel, la data de 2 noiembrie curent, la Hâncești, s-a desfășurat o activitate de informare a conducătorilor auto cu privire la riscurile șofatului în stare de ebrietate și de promovare a comportamentului corect în trafic și respectarea regulilor de circulație, cu participarea reprezentanților ACM și a INP, precum și a voluntarilor locali.

Evenimentul dat a inclus discuțarea cu studenții de la o școală auto din zonă referitor la pericolele consumului alcoolului la volan, infracțiunile de urmărire penală și sancțiunile prevăzute de lege, precum și distribuirea de pliante și aromatizatoare șoferilor din orașul Hâncești, de asemenea, cu informarea acestora despre riscurile șofatului în stare de ebrietate.

La 3 noiembrie, respectiva campanie a continuat și la Cahul, unde Automobil Club din Moldova împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare au desfășurat o lecție de siguranță rutieră și de sensibilizare referitor la șofatul în stare de ebrietate, pentru viitorii șoferi, la Secția de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto (CRIS ''REGISTRU''). Aceștia au primit pliante cu informații despre impactul alcoolului asupra șofatului, aromatizatoare cu mesajul “Alcoolul și volanul – cocktail mortal”, precum și sfaturi utile pentru a deveni șoferi disciplinați și prudenți. Activitatea a continuat în stradă, unde au fost împărțite materiale informative pentru toți șoferii din Cahul.

Trebuie de menționat că rezultatele finale ale campaniei "Comunitate trează și sigură" vor fi analizate și prezentate la sfîrșitul lunii curente. Tot atunci se va stabili care este cea mai sigură și trează localitate în cadrul competiției dintre localitățile implicate, precum și cea mai activă subdiviziune a poliției și echipă de voluntari.

Proiectul dat se desfășoară sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, și este o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015 în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”