NOUTAȚI

2016-12-01
Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură” continuă la Congaz, Găgăuzia
Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură” continuă la Congaz, Găgăuzia

Acțiunile din cadrul proiectului „Comunitate trează și sigură”, inițiat de Automobil Club din Moldova (ACM) continuă și în satul Congaz, UTA Găgăuzia cu participarea partenerilor locali.

Astfel, la data de 26 noiembrie curent, la Congaz a fost desfășurată o activitate de informare a conducătorilor auto privind riscurile șofatului în stare de ebrietate cu scopul promovării comportamentului corect în trafic și respectării regulilor de circulație. La acțiune au participat reprezentanții autorităților locale cu suportul poliției și a voluntarilor de la Gimnaziul Nr. 2 ”N.Ciobanov ”.

În cadrul evenimentului a fost organizată o lecție de siguranță rutieră pentru elevii de la gimnaziul din localitate. Aceștia au primit pliante cu informații despre impactul alcoolului asupra șofatului, aromatizatoare cu mesajul “Alcoolul și volanul – cocktail mortal”, precum și sfaturi utile pentru a deveni șoferi disciplinați și prudenți. Activitatea a continuat în stradă, unde participanții au distribuit aromatizatoare și materiale informative pentru toți șoferii din Congaz.

Rezultatele finale ale campaniei "Comunitate trează și sigură" vor fi analizate și prezentate la data de 01 decembrie curent. Tot atunci va fi stabilită cea mai sigură și trează localitate, în cadrul competiției dintre localitățile implicate, precum și cea mai activă subdiviziune a poliției și echipă de voluntari. Trebuie de menționat că localitatea Congaz nu a fost inclusă inițial în proiect, însă ținând cont de rata înaltă a accidentelor produse din cauza consumului de alcool la volan, la cererea poliției locale, s. Congaz a devenit parte a proiectului „Comunitate trează și sigură” și va fi prezent la conferința sus-menționată.

Proiectul dat se desfășoară sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, și este o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015 în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”