NOUTAȚI

2016-11-10
Ajută-mă să traversez strada în siguranță!
Ajută-mă să traversez strada în siguranță!

La data de 10 noiembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, în colaborare cu Automobil Club din Moldova, au demarat o acțiune de sensibilizare a participanților la traficul rutier în zona trecerilor pietonale.

Scopul acțiunii date, care reprezintă o premieră pentru țara noastră, este de a preveni și reduce numărul persoanelor traumatizate pe trecerile de pietoni, în special în zonele cu luminozitate și vizibilitate redusă.

Acțiunea propriu-zisă constă în faptul că atunci când pietonul vrea să traverseze strada în astfel de zone și nu este sigur că va fi observat de șoferi, el poate să conecteze lumina telefonului mobil care are rol de reflectorizant. Astfel, prin această metodă, el poate transmite un mesaj direct către șoferi: „ajută-mă să traversez strada în siguranță”, lumina telefonului atenționându-i pe șoferi să reducă viteza și să fie atenți la trecerile pietonale.

Potrivit datelor statistice ale INP, deși numărul de accidente rutiere produse la trecerile de pietoni este în scădere, acesta rămîne totuși a fi încă destul de ridicat. Astfel, pe parcursul a 10 luni ale anului curent, s-au produs 237 de accidente rutiere, cu 14 persoane decedate și 238 traumatizate, ceea ce reprezintă o scădere cu 8,1% comparativ cu perioada analogică a anului trecut.

Automobil Club din Moldova împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare al IGP mizează pe suportul și ajutorul atât a cetățenilor, cât și a șoferilor, căci doar împreună putem contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc în special la trecerile pietonale.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=rAJqCB8TSWc&t=3s