NOUTAȚI

2016-12-09
Copiii de la Hâncești au învățat împreună cu “Alex” regulile de circulație
Copiii de la Hâncești au învățat împreună cu “Alex” regulile de circulație

Miercuri, 8 decembrie 2017, copiii din raionul Hâncești au avut ocazia să vizioneze spectacolul „Alex în oraș ”, organizat la inițiativa Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Teatrul Tinerelor Talente „Oratorul”.

Scopul de bază al acestui spectacol a fost de a-i învăța pe micuți cum să aibă un comportament corect și precaut în stradă și să fie pietoni responsabili.

Copiii s-au distrat de minune împreună cu eroii spectacolului, totodată învățând cele mai importante reguli de circulație.

Trebuie de menționat că evenimentul dat reprezintă o parte a Campaniei naționale „Comunitate Trează și Sigură”, încheiată la începutul lunii decembrie 2016.

Campania dată a fost realizată de către Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare, sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, ca o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015, în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”, fiind direcționată pe unul dintre factorii de risc ai circulației rutiere - șofatul în stare de ebrietate, fiind desfășurată în 3 Zone ale republicii (Soroca, Hâncești, Cahul), identificate drept cele mai ‘periculoase’, în urma unor analize sub aspectul încălcărilor și accidentelor produse din cauza consumului de alcool la volan.