NOUTAȚI

2016-06-17
Educația rutieră este importantă și pentru părinți
Educația rutieră este importantă și pentru părinți

În iunie 2016, proiectul REPEMOL în colaborare cu Fundația „ProtectMD” au lansat o serie de seminare pentru părinți, în cadrul campaniei „Știi să eviți pericolele străzii?”, implementată de Fundația CPSS Moldova cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Principalul scop al proiectului este de a crește nivelul de conștientizare a părinților privind problemele legate de siguranța circulației rutiere în Republica Moldova, riscurile rutiere, în special pentru cei mai tineri participanți la trafic, măsurile de prevenire și acțiunile direcționate spre salvarea vieților copiilor în traficul rutier.

Grupul țintă al proiectului sunt părinții copiilor de 0-18 ani , dar și persoanele implicate în lucrul cu copiii, profesorii acestora, medicii, psihologii, directorii și echipele manageriale ale instituțiilor educaționale, reprezentanții autorităților publice locale.

Beneficiile și obiectivele proiectului:

  1. Creșterea nivelului cunoștințelor în domeniul siguranței rutiere în rîndurile părinților, în special celor din localități rurale.
  2. Îmbunătățirea comportamentului copiilor în traficul rutier și reducerea numărului accidentelor rutiere cu implicarea copiilor.
  3. Atragerea atenției societății, autorităților locale, cadrelor didactice și altor părți interesate asupra siguranței rutiere la nivel local.

În perioada 1-10 iunie, au avut loc primele întîlniri în localitățile din mun. Bălți și raionul Hîncești, unde părinții au fost informați despre riscurile rutiere și metodele de a proteja copiii în traficul rutier. Participanții la seminar au rămas mulțumiți de lucrurile învățate, de riscurile locale discutate și soluțiile propuse, menționînd că astfel de traininguri sunt foarte utile și necesare.

Seminarele vor fi desfășurate în circa 200 de localități din Republica Moldova, prioritare fiind zonele rurale, și vor acoperi un grup țintă de aproximativ 10.000 de părinți, profesioniști în domeniul educației copiilor și reprezentanți ai APL.