NOUTAȚI

2016-09-10
Lansarea plutonului de poliţişti juniori al INP
Lansarea plutonului de poliţişti juniori al INP

La 10 septembrie 2016, Inspectoratul Naţional de Patrulare a desfășurat în cadrul Inspectoratului General de Poliție o acțiune dedicată copiilor și părinților acestora, cu genericul “Lansarea plutonului de poliţişti juniori al INP”, în cadrul căreia în jur de 40 de copii, au avut oportunitatea de a îmbrăca uniforme polițienești și a păși în coloană.

Scopul evenimentului dat a fost de a promova siguranța copiilor în traficul rutier, implicînd atît copiii cît și părințiii în activități de sensibilizare privind regulile de utilizare a centurii de siguranță și conștientizarea privind importanța respectării regulilor de circulație rutieră.

Unul dintre principalii parteneri ai evenimentului a fost Automobil Club din Moldova. Astfel, pe teritoriul Inspectoratului General de Poliție, a fost organizat,,Orășelul siguranței rutiere” în cadrul căruia micii polițiști au fost informați despre respectarea regulilor de circulație rutieră, măsurile și metodele de securitate necesare.

Reprezentanții Automobil Club din Moldova au pus la dispoziția copiilor materiale informative privind regulile de circulație, rechizite școlare, reflectorizante, prevăzute să educe cei mai tineri participanți ai traficului rutier în spiritul comportamentul corect și conștient în stradă.

Totodată, părinții micilor polițiști au participat la demonstrația simulatorului de accidente rutiere, donat de Fundația FIA și EASST, care simulează o coliziune frontală la viteza de 12-15 km/h, pentru a încerca pe pielea lor efectul loviturii.

Astfel, copiii au putut vedea cu proprii ochii de ce este importantă cuplarea centurii, și ce se întîmplă în timpul accidentului cu persoana necuplată cu centura de siguranță.

În cadrul ceremoniei de înmînare a diplomelor de la finele evenimentului, Automobil Club a fost decorat cu o diplomă de mulțumire din partea Inspectoratului Național de Patrulare, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă la fortificarea capacităților în acțiunile de promovare a siguranței rutiere.