NOUTAȚI

2019-02-04
Lecții de siguranță pentru copii
Lecții de siguranță pentru copii

În perioada de iarnă elevii din instituțiile de învățământ din țară au fost vizitați de către Automobil Club din Moldova (ACM), împreună cu reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne pentru a le vorbi despre siguranța rutieră și regulile principale în caz de incendii și alte situații.

Lecțiile de siguranță rutieră sunt concentrate pe sensibilizarea copiilor cu privire la pericolele ce le pot întâlni în trafic; abordînd problemele actuale și ajutându-I să le soluționeze.

Elevii au primit broșuri și pliante informative pentru părinții lor privind importanța și cerințele legale de folosire a centurilor de siguranță și a scăunelelor pentru copii.

Copiilor le-a fost explicată metoda de bază a traversării străzii; Oprește-te, Privește, Ascultă și importanța identificării pericolelor pe șosea și a unui loc sigur de traversat. Totodată, copiii au primit în dar veste și alte materiale reflectorizante în vederea conștientizării importanței de a fi vizibili pentru șoferi atunci când este întuneric și pe timp cu vizibilitate redusă. Materialele au fost distribuite cu suportul EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil), Operation Florian, Fire Aid și Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Pe lângă siguranța rutieră, pompierii le-au vorbit copiilor despre regulile de siguranță în caz de incendiu și alte pericole. Elevilor li sa arătat cum funcționează un stingător, oferindu-le și posibilitatea chiar să urce în mașina pompierilor și să vadă echipamentul utilizat de către aceștia în caz de situații excepționale.

Folosind activități educaționale simple, distractive, profesorii, părinții și profesioniștii din serviciile de urgență pot ajuta tinerii să fie în siguranță pe drumuri și să le salveze viețile.