NOUTAȚI

2016-08-19
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat în raionul Hîncești.
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat în raionul Hîncești.

În luna august curent, proiectul “Comunitate trează şi sigură”, din cadrul "FIA Action for Road Safety Programme", a fost lansat cu succes în raionul Hîncești.

Astfel, pe data de 19 august, Automobil Club din Moldova împreună cu Inspectoratului Naţional de Patrulare, au organizat cea de a treia întîlnire din cadrul proiectului, cu participarea reprezentanţilor Inspectoratului de Poliție a orașului Hîncești.

Evenimentul dat a urmărit stabilirea unei colaborări mai strînse cu autoritățile locale și reprezentanții societății civile din raionul Hîncești fapt ce va permite creșterea nivelului de implicare și responsabilizare a acestora în ceea ce privește siguranța rutieră și combaterea șofatului în stare de ebrietate atît la nivel regional cît și local.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție a orașului Hîncești s-au dovedit a fi foarte receptivi și deschiși pentru colaborare în sensul creării unei comunități “treze și sigure”.

Dnul Lilian Luca, șeful Inspectoratului de Poliție al orașului Hîncești, a declarat că șofatul în stare de ebrietate reprezintă o problemă foarte acută pentru raionul Hîncești, rata accidentelor rutiere produse în regiunea dată fiind foarte ridicată. Prin urmare, acest proiect ar fi un pas important înainte pentru soluționarea acesteia.

Prin urmare, pe tot parcursul lunii august, în raionul Hîncești, angajații Inspectoratului de Patrulare vor fi desfășura acțiuni de informare a conducătorilor auto despre riscurile șofatului în stare de ebrietate, de promovare a comportamentului corect în trafic și respectarea regulilor de circulație.

Rezultatele campaniei vor fi analizate și prezentate în toamnă. Tot atunci se va stabili care este cea mai sigură și trează localitate în cadrul competiției dintre localitățile implicate.

Amintim că campania dată se desfășoară sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, și este o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015 în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”.