NOUTAȚI

2016-06-06
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat în nordul ţării.
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat în nordul ţării.

La 3 iunie curent, la Soroca a avut loc prima întîlnire din cadrul proiectului “Comunitate trează şi sigură”, care este o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015 în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”, desfășurată sub egidaFederației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA.

Întrunirea a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile șofatului în stare de ebrietate, promovarea comportamentului sigur în trafic și respectarea regulilor de circulație, ceea ce va permite creșterea nivelului de implicare și responsabilizare a autorităților locale și lucrul cu reprezentanții societății civile la nivel regionl și rural. .

La eveniment au participat angajaţii Automobil Club din Moldova, ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, precum şi reprezentanţii autorităţilor publice locale ale oraşului Soroca, ale localităţilor Căinarii Vechi şi Rubleniţa.

Activități de acest gen se vor desfășura și în raioanele Cahul și Hâncești, pe tot parcursul verii, iar rezultatele vor fi analizate și prezentate în toamnă. Tot atunci se va stabili care este cea mai sigură și trează localitate în cadrul competiției dintre localitățile implicate.

Video: https://play.md/2426795

Galerie foto: https://goo.gl/W9HIAW