NOUTAȚI

2016-09-15
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” la Congaz
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” la Congaz

Pe parcursul lunii septembrie 2016, în sudul țării, au fost efectuate un șir de acțiuni de informare a conducătorilor auto cu privire la riscurile șofatului în stare de ebrietate, de promovare a comportamentului corect în trafic și respectarea regulilor de circulație, ca parte a proiectului "Comunitate trează și sigură", inițiat de Automobil Club din Moldova și Inspectoratul Național de Patrulare.

Una dintre aceste acțiuni a fost organizată la 14 septembrie curent, în satul Congaz, cu sprijinul autorităților locale, poliției și voluntarilor de la Gimnaziul Nr.2.

Activitatea dată a inclus distribuirea de pliante șoferilor și pietonilor cu informații referitoare la pericolele șofatului în stare de ebrietate, infracțiunile de urmărire penală și sancțiunile prevăzute de lege, precum și o serie de sfaturi despre cum să îți protejezi viața în condițiile traficului rutier.

În opinia Matrenei Hristeva, specialist în domeniul Tineretului și Sportului al Primăriei Congaz, proiectul dat este foarte util și binevenit: "Congaz este cel mai mare sat din Moldova, aici avem un număr mare de copii, care sunt în pericol pe stradă, din cauza conducătorilor auto iresponsabili. Ne facem griji pentru viața lor. De aceea, suntem încântați să organizăm o astfel de acțiune, împreună cu Automobil Club din Moldova ".

Proiectul "Comunitate trează și sigură" se desfășoară sub egida Federației Internaționale a Automobilismului și Fundației FIA, și este o continuare a campaniei – pilot realizată în anul 2015 în cadrul proiectului TRACECA Road Safety II –„Alcoolul și volanul – Cocktail mortal!”

Pentru mai multe detalii:

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=28105

https://www.youtube.com/watch?v=9uKSkXYNYGI