NOUTAȚI

2016-06-07
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat şi în sudul ţării.
Proiectul “Comunitate trează şi sigură” a fost lansat şi în sudul ţării.

La 5 iulie curent, la Cahul a avut loc a doua întîlnire din cadrul proiectului “Comunitate trează şi sigură”.

La eveniment au participat angajaţii Automobil Club din Moldova, ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, precum şi reprezentanţii Autorităţilor publice locale din oraşul Cahul, localitățile Colibaș și Slobozia Mare.

Întrunirea a avut drept scop sporirea gradului de conștientizare cu privire la riscurile șofatului în stare de ebrietate, promovarea comportamentului sigur în trafic și respectarea regulilor de circulație, ceea ce va permite creșterea nivelului de implicare și responsabilizare a autorităților locale și lucrul cu reprezentanții societății civile la nivel regionl și rural.

De asemenea, în vederea diminuării numărului accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool la volan, în proiect au fost implicate școlile auto și reprezentanții mass-media din regiune.

Astfel, pe tot parcursul lunii iulie, în zona de sud a țării, se vor desfășura acțiuni de informare a conducătorilor auto despre riscurile șofatului în stare de ebrietate, promovarea comportamentului corect în trafic și respectarea regulilor de circulație.

Precizăm că activități de acest gen vor fi desfășurate în luna august și în raionul Hâncești, iar rezultatele vor fi analizate și prezentate în toamnă. Tot atunci se va stabili care este cea mai sigură și trează localitate în cadrul competiției dintre localitățile implicate.