NOUTAȚI

2020-06-19
RADAR - WEBINAR PE PLANURILE DE INVESTIȚIE A DRUMURILOR DE SIGURANȚĂ: CÂT SOCIETATEA ÎȘI POATE PERMITE SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU A SALVA O VIAȚĂ?
RADAR - WEBINAR PE PLANURILE DE INVESTIȚIE A DRUMURILOR DE SIGURANȚĂ: CÂT SOCIETATEA ÎȘI POATE PERMITE SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU  A SALVA O VIAȚĂ?

Proiectul RADAR a găzduit un webinar de securitate a infrastructurii rutiere privind planurile de investiții pentru drumuri mai sigure (SRIP) pe 16 iunie 2020. Webinarele pe cele patru domenii tematice: (SRIP; Dispoziții pentru utilizatorii de drumuri vulnerabile; sisteme inteligente de transport, gestionarea vitezei și calmarea traficului; Evaluarea Star al școlilor) au fost anunțate în timpul cursurilor de instruire în domeniul securității infrastructurii rutiere în opt țări din zona Dunării. Webinarele sunt concepute ca un pas final pentru a completa conceptul cursului de pregătire RADAR.

Marko Ševrović, doctor, inginer în domeniul siguranței rutiere, Institutul European de Evaluare Rutieră (EIRA EuroRAP) a susținut o prezentare în cadrul webinarului privind planurile de investiții pentru drumuri mai sigure pentru toți participanții. După cum a explicat, Planurile de investiții pentru drumuri mai sigure (SRIP) identifică modalitățile prin care decesele și vătămările grave pot fi îmbunătățite într-un mod rentabil. SRIP analizează peste 90 de opțiuni dovedite de îmbunătățire a drumului pentru a genera îmbunătățiri rutiere accesibile și rentabile care vor salva vieți. Aceste opțiuni de îmbunătățire a drumului variază de la marcaje rutiere cu costuri reduse și insule pentru pietoni până la modernizări de intersecție costisitoare și duplicare completă a autostrăzii.

“Nu considerați beneficiul ca o valoare a vieții – nu se pune preț pe viața – considerati-l ca o metoda prin care bugetul unei țări permite salvarea unei vieți”, a explicat Ševrović.

În această privință, o altă întrebare a apărut la prezentarea despre SRIP: Cât de mult își poate permite societatea să plătească pentru a salva o viață?. După cum a menționat Olivera Rozi, directorul proiectului RADAR, la cursul nostru online de instruire în domeniul securității infrastructurii rutiere: „Nu salvăm vieți până nu îmbunătățim drumurile.”

Un alt webinar cu privire la sistemele de transport inteligent, tehnica de gestionare a vitezei și atenuarea traficului, precum și evaluarea școlilor cu rating înalt - vă așteaptă!

Urmați proiectul RADAR pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte!

Sursa