NOUTAȚI

2020-11-06
SABRINA -VIZITĂ PE CÂMPUL VIRTUAL
SABRINA -VIZITĂ PE CÂMPUL VIRTUAL

O parte integrantă a conferințelor din întreaga lume în ultimii ani este, o vizită pe teren. Este o modalitate foarte bună de a integra perspectivele teoretice prezentate și discutate în sala de conferințe cu situația actuală de pe teren. Pentru a obține cele mai bune rezultate ale oricărui proiect, trebuie să ieșiți din sălile de clasă, birouri și săli de conferințe, dar acest lucru poate fi o provocare în situația actuală Covid-19.

La mijlocul lunii octombrie, am organizat o conferință comună privind Îmbunătățirea Siguranței Rutiere în zona Dunării pentru toți utilizatorii de drumuri cu proiectul RADAR și în cooperare cu Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD). Pentru SABRINA, aceasta a fost o conferință de lansare a proiectului de 30 de luni care a început în Iulie 2020. Inițial, conferința ar fi trebuit să aibă loc la Viena, dar știm cu toții ce s-a întâmplat cu aceste planuri. Pentru a respecta toate reglementările și restricțiile în lumina noii realități, am organizat evenimentul online care a depășit granițele țărilor din zona Dunării și a reunit numeroși speakeri și participanți distinși care ni s-au putut alătura din confortul și siguranța birourilor sau locuințelor lor.

Ne-ar plăcea să luăm participanții la conferință pentru o vizită pe teren la Viena și să mergem cu bicicleta acolo, mai ales că, potrivit indexului Copenhaga, Viena este al 9-lea oraș cel mai prietenos cu bicicleta din lume începând cu 2019. Bravo, Viena! Dar dacă orașul dorește să urce mai sus în clasament, cercetarea ne arată că vor fi necesare investiții semnificative în infrastructura de ciclism sigură și fiabilă, precum și o înțelegere că împărțirea "benzii cu autobuze și taxiuri este depășită și nerealistă". Viena ar fi cu siguranță un loc minunat pentru a vedea și a experimenta ceva bun (sau cel mai bun? – verificați dilema în prezentarea lui Klaus Machata de conferință – de la 2:18:14-2:25:30 conferința de înregistrare) și nu atât de bun exemple de ciclism de infrastructură și siguranța acestuia. Ei bine, este ceea ce este, așa că haideți să ne gândim la modul în care putem ajusta și în același timp pentru a face o vizită de teren. Da, virtual! În plus, nu va fi vorba doar despre Viena. Putem vizita toate cele nouă țări partenere ale proiectului, zonele urbane și rurale.

Videoclipul final este un efort de echipă al tuturor celor 11 parteneri ai proiectului SABRINA din 9 țări din zona Dunării. Am mers acolo cu bicicletele noastre pentru a vă putea arăta exemple bune, nu atât de bune și rele de infrastructură de ciclism în țările noastre. Ne-am confruntat cu unele provocări meteorologice, ne-am ocupat de anvelope plate și am experimentat cu echipamente de filmare. La final, am reușit să colectăm videoclipuri și fotografii care vă poartă într-o călătorie cu bicicleta în Croația, Slovenia, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Moldova și Bulgaria. Videoclipul arată o mică parte din infrastructura de ciclism din fiecare țară. Cu toate acestea, puteți avea sentimentul că infrastructura de ciclism în multe țări din zona Dunării, în special în afara zonelor urbane, se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. În plus, chiar și în locuri cu exemple bune, există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. În videoclip, puteți afla, de asemenea, cum s-a născut ideea pentru proiectul SABRINA și care este scopul principal al proiectului.

Bucurați-vă de călătoria virtuală cu bicicleta prin țările din zona Dunării. Dacă aveți fotografii cu exemple bune sau rele de infrastructură de ciclism din locurile în care mergeți cu bicicleta în mod regulat (sau doriți să puteți merge cu bicicleta) în timpul liber sau naveta la serviciu, nu ezitați să le trimiteți pe “drumul nostru” sau să ne etichetați pe our way or tag us on Facebook sau Twitter

TPentru a viziona videoclipul vizitei câmpului Virtual, faceți clic pe fotografia de mai sus sau aici