NOUTAȚI

2019-09-25
#SavedByASeatbelt în mașinile de taxi
#SavedByASeatbelt în mașinile de taxi

La data de 25 septembrie, Automobil Club din Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare și Teatrul „Oratorul”, a desfășurat evenimentul de donație a scaunelor auto pentru copii companiei de taxi din Moldova „Taxi Club”.

Zece scaune auto de diferite categorii au fost donate din inimă de către ACM șoferilor de taxi, cu sprijinul Alianței de Est pentru Transport Sigur și Durabil (EASST), OAMTC Betriebe GmbH (Automobil Club din Austria), Federation Internationale de l'Automobile (FIA) și reprezentanții societății civile, pentru a transporta în siguranță copiii pasageri.

Evenimentul de donație are drept scop creșterea gradului de conștientizare de către pasageri și părinți cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranță și a scaunelor auto pentru copii; precum și pentru a stimula societatea civilă să doneze scaunele auto care nu le mai sunt utile, companiilor de taxi sau familiilor ce au nevoie, dar nu au posibilitatea să le procure. Scopul principal al inițiativei este de a avea cel puțin 10 autoturisme per companie de taxi, care operează în Moldova, echipate cu un sistem de reținere.

Totodată, evenimentul a fost o bună oportunitate pentru a instrui șoferii în domeniul instalării corespunzătoare a scaunului auto pentru copii și importanța cuplării centurilor de siguranță pe scaunele din față și din spate. Taximetristii au primit broșuri și stickere informative utile, elaborate cu suportul EASST, pentru a fi distribuite pasagerilor. Șoferii de taxi vor fi, de asemenea, intermediarii care îi vor încuraja pe pasageri să cupleze centurile de siguranță și să fie responsabili de siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina.

Acțiunea are loc în cadrul primei campanii regionale a EASST #SalvatDeCenturaDeSiguranță din 10 țări, la acest subiect. #SalvatDeCenturaDeSiguranță este o campanie regională activă de social media, pe lângă care, concomitent, sunt organizate evenimente similare în fiecare țară membru al rețelei EASST, oferind instruire, informând și mobilizând publicul spre un comportament responsabil în trafic!