NOUTAȚI

2017-10-27
Seminare de siguranță rutieră în liceele din capitală
Seminare de siguranță rutieră în liceele din capitală

În perioada 2-20 octombrie, Automobil Club din Moldova împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare au organizat o serie de seminare destinate părinților, cadrelor didactice și elevilor de clasa a XII-a privind siguranța copiilor în mașini și utilizarea sistemelor de siguranță pentru copii, în liceele și școlile din Chișinău (“Kiril & Metodiu”, “Universul”, “Nicolae Sulac”).

Adulții au aflat despre legislația națională privind utilizarea scaunelor auto pentru copii și informații utile privind utilizarea corectă a sistemelor de reținere. Participanții au primit materiale tematice, cum ar fi broșuri, pliante, postere, autocolante, tricouri. Cei din clasele primare au ajutat reprezentanții ACM și poliția să distribuie materialele părinților și profesorilor, îndemnându-I să fie mai atenți și responsabili pe drumuri.

În cadrul seminarelor, au fost inițiate discuții serioase cu privire la corectitudinea utilizării sistemului de fixare a copiilor prin demonstrarea video-urilor tematice care demonstrează eficacitatea și avantajele unei utilizări adecvate a scaunului. Părinții și profesorii au avut o reacție pozitivă și s-au convins de indispensabilitatea unui scaun special pentru mașină pentru o călătorie sigură.

Aceste acțiuni informative și preventive se desfășoară în cadrul proiectului “Transportă copilul tău în siguranță!” petrecut în parteneriat cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Fundația FIA, EASST (Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil), Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne , Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Educației, proiectul elvețian REPEMOL, Teatrul “Oratorul” și un șir de școli auto.