NOUTAȚI

2016-09-09
Vizibilitate înaltă pentru satul Chetrosu, din raionul Anenii Noi
Vizibilitate înaltă pentru satul Chetrosu, din raionul Anenii Noi

La 9 septembrie curent, Automobil Club din Moldova împreună cu Serviciul Tehnologii Informaționale (STI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au vizitat una dintre suburbiile Chișinăului - satul Chetrosu, raionul Anenii Noi.

În cadrul evenimentului, a fost împărțită îmbrăcăminte reflectorizantă pentru proprietarii locali de căruțe cu cai, vehicule agricole, motociclete, precum și bicicliștilor, pentru a crește nivelul de siguranță rutieră în timpul deplasării pe timp de seară sau vizibilitate redusă. Aceasta reprezintă o donație din partea Kier Group cu sprijinul EASST și al Ambasadei SUA în Moldova, hainele reflectorizante fiind distribuite ca parte a unui proiect al Ambasadei privind suportul activității de patrulare a Poliției (pentru mai multe informatii accesați: O vizibilitate mai bună a fermierilor din Hîncești).

Localnicii au primit veste reflectorizante și pulovere polo, pliante cu informații utile pentru agricultori și proprietarii de vehicule cu tracțiune animală, elaborate de ACM și STI. În același timp, copiii care au venit cu bicicletele s-au ales cu brățări reflectorizante.

ACM și STI, împreună cu reprezentanții poliției au discutat cu ei despre riscurile rutiere și problemele de vizibilitate în zonele rurale.

Primarul satului Chetrosu a oferit asistență și ospitalitate, invitând oamenii din localitate, poliția și autoritățile locale la eveniment.

După ceremonia de donare, ACM și Fundația ProtectMD au efectuat un seminar de siguranță rutieră pentru 70 de părinți din Chetrosu în cadrul proiectului REPEMOL "Știi să eviți pericolele străzii?”(Educația rutieră este importantă și pentru părinți)