NOUTAȚI

2011-11-20
Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier

Declaraţie

De Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier, Automobil Club din Moldova transmite un gînd întru comemorarea tuturor celor ce au trecut în nefiinţă din cauza accidentelor rutiere şi condoleanţe familiilor care poartă în suflet o viaţă întreagă această suferinţă. Este o zi semnificativă, în care trebuie să ne amintim de cei ce au devenit victime ale accidentelor rutiere, să conştientizăm urmările grave ale acestor tragedii şi să depunem mai mult efort pentru a preveni mortalitatea pe drumurile ţării.

Să ne amintim întotdeauna că fatalităţile accidentelor rutiere sunt preţul pe care-l plătim pentru indiferenţa şi neatenţia noastră în traficul rutier. Accidentele rutiere nu sunt calamităţi naturale necontrolabile, deci, ne stă în putere să le oprim!

Nu putem accepta mai multe accidente pe drumurile noastre! Trebuie să ne implicăm la maxim pentru a marca Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier prin atragerea atenţiei societăţii asupra acestei grave probleme în ţara noastră.

Facem apel către toţi participanţii la trafic, ONG-uri şi instituţii de profil să se alăture în lupta pentru această cauză nobilă, ca să putem preveni mortalitatea rutieră în viitorul apropiat.

Automobil Club din Moldova şi membrii săi apreciază toate contribuţiile aduse în scopul evitării accidentelor rutiere care cauzează decese, dizabilităţi şi vieţi pline de durere şi suferinţă.

Experienţa altor ţări a demonstrat că nivelul siguranţei circulaţiei rutiere poate fi îmbunătăţit considerabil. Odată lansat, Deceniul de Acţiune pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere 2011-2020 poate deveni un deceniu de neuitare şi nu există modalitate mai potrivită de amintire a celor decedaţi, decît să salvăm viaţa celor vii!

Aprinde o lumînare pentru cei ce nu mai sunt...Nu lăsa să se aprindă o lumînare şi pentru tine...

Preşedinte Ion Diaconu 18.11.2011